Czego nie lubicie w Kraju Raju?

Czyli groch z kapustą.
Wszystko co nie pasuje do innych działów.
Awatar użytkownika
sun-niva
Nowicjusz

czw paź 18, 2007 10:49 am

Tylko ja bym powiedziala,ze to ich fak, jest uzywane bardziej w kontekscie...
Ale tez inna sprawa,ze dla mnie ten caly fak to nie ma takiego wydzwieku przeklanstwa. Dla mnie to takie lekkie przeklenstwo- na pewno ze wzgledu na to,ze to obce slowo i takiego tabu nie bylo w Polse na wymawianie go.
Ja nie mowie,ze polacy to chamsto i lajdactwo, bo naglicy tez maja to swoje towazystwo z mieszkan komunalnych co to nawet czapeczki z daszkiem pozadnie zalozyc nie potrafia i a do pracy sie nie wezma bo dostaja wiecej zasilku niz zarobili by na min. wage...
Awatar użytkownika
cuma
Zawodowiec

pt paź 19, 2007 6:19 pm

no dobra Sun-niva, to spróbuj w ojczystym języku wyzwać kogoś tak ze śmiechem, spontanicznie od wankera, bastarda czy innego cocksuckera :lol:
no przecież nasza kochana poczciwa pieeelona qwa też jest używana w kontekście qwa nie? :lol:
widzisz pod tym wzglęem naprawdę nie jesteśmy gorsi od innych, nie chce mi się tu wymieniać ale znam badwords w kilku językach i zawsze używane są w kontekście.
a na Śląsku godajom pozdrawiam serdecznie i ciule :lol:
bez urazy to tylko przykład.
zatem pozdrawiam uniżenie :!:
trochę węgla ożywia parowiec, trochę serca - człowieka...
[url=http://userbars.pl/][img]http://img.userbars.pl/11/2050.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
thyrfing
Bardzo odważny

pn paź 22, 2007 2:08 pm

pauli pisze:Mam zapytanie jest cokolwiek czego tu nie lubicie, jak np.NHS albo VegieMarmaite, albo ceny mieszkan; na cokolwiek :?: :)
Angielskiej gównażerii :twisted:
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

czw maja 29, 2008 10:08 am

uppsss gdybym widziala wczesniej ten post to bym sie nie wypowiadala w poscie autorstwa Eweliny "Co Wam sie podoba w So'ton w Anglii" bo przy okazji dodalam do niego czego nie lubie, co mi sie nie podoba :roll:
Semper fidelis
Awatar użytkownika
szyszkaa
Gość

pt maja 30, 2008 10:52 pm

Pickled onions,and eegs! ochyda! a na nasze ogorki kiszone gadaja!
Frytki z octem! jak to mozna jesc!kanapki z tego wstretnego tostowego pseudo-chleba z chipsami albi frytkami,albo z paluszkami rybnymi!
POGODA!!!! nigdzie tak wstretnej nie ma!
no ale i tak sie stad nie wyprowadze,bo plusow jest jednak wiecej....
GG11712509
Awatar użytkownika
pauli
Zasłużony W Boju

sob maja 31, 2008 12:00 am

POOGOOODA, tez nie lubie ostatnio, ale tez nie bylam az tak uzalezniona od ganiania po polu bez rozwazenia frontow atmosferycznych :twisted:
No co do vinegar, to slyszalam bajke( najstarsi angielscy gorale dzieciom opowiadaja) ze ponoc dobry na wszycko od serca po zlamany paznokiec i stad priorytet jest co by go ogolnie do pozywienia pchac :D
Nio ale za to english cuisine to ja ogolnie polubila zwlaszcza beef&ale pie i kanapke z bekonikiem i jajkiem, albo salata i pomidorem :) mniam...
A tostowego to lepiej do usciech nie brac( smak swoja droga, ale kazda kromka to 110 kcl).
A nie bardzo lubie polski chleb tutaj :oops: Fajny ciemny i z ziarenkami robia w Sainsbury, albo bialy z mojej lokalnej piekarni :D
gg2833495

[img]http://images49.fotosik.pl/33/c0194fb46e7b99ff.jpg[/img]

Everyone is entitled to my opinion.
Awatar użytkownika
hormon_so
Nowicjusz

pn maja 31, 2010 12:21 pm

Odkurzę trochę ten wątek.
Jest coś gorszego od pogody w Southampton!
Pogoda na północy anglii..... masakra... :)
Anioły są takie ciche, zwłaszcza te w Bieszczadach...
Awatar użytkownika
mil3czk4
Zasłużony W Boju
Kontakt:

pn maja 31, 2010 7:21 pm

Jestem z pomorza więc mi absolutnie pogoda tutaj nie przeszkadza, jest o wiele lepsza niż w moich ojczystych rejonach, przy okazji w UK wcale nie choruje - cud?
Jeśli jest coś co mi się nie podoba to nieszanowanie się angielskiej młodzieży będzie na pierwszym miejscu, jednak zauważyłam, że z polskimi latoroślami chowanymi w uk jest identycznie.
No i razi mnie po oczach widok 15latek w 15cm szpilkach na których nie umieją chodzić, jednak zdaje się im, iż jest inaczej.
Kolejną sprawą będzie chyba ten angielska ekscentryczność, chociaż nie zawsze, a jedynie czasami.
ODPOWIEDZ