dzwonienie z polski do anglii

Gdzie kupić? Jak znaleźć?... Czyli garść porad na bieżąco !
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

wt kwie 20, 2010 8:46 am

Hej moja znajoma pochodzi ze wsi, w której ciężko o zasięg i ma problemy z dzwonieniem do rodziny, stacjonarnego też nie posiadają, alternatywą jest jedynie budka telefoniczna. Ale dzwonienie z niej na komórkę czy nawet stacjonarny z polskich kart typu grosik i inne za 20 zł starcza ledwie na kilka minut. Czy można kupić tutaj jakieś karty międzynarodowe, żeby możnabyło dzwonić z polskiej budki na komórke w Anglii lub stacjonarny? I gdzie ewentualnie?Pamiętam, że dawno temu nim miałam neta dzwoniłam z karty za 5 funtów koło sklepu rywal i miałam mnóstwo minut na rozmowy z tąd do Polski, więc może też działa to w odwrotną stronę.
Semper fidelis
Awatar użytkownika
machinogodzilla
Nowicjusz

czw lip 01, 2010 12:38 am

Nie wiem nic o kartach, które można by użyć w Polsce, ale zawsze możesz kupić kartę tu, umówić się jakoś ze znajomą i dzwonić na tę budkę.
|
► Zobacz co się dzieje w Soton
|
Awatar użytkownika
hormon_so
Nowicjusz

śr sie 11, 2010 2:07 pm

Nie ma takiej możliwości madziula. A skąd jest koleżanka dokładnie. Jak od nas z Bieszczad to napewno jakiś zasięg sieci jest... Jak nie Era to Orange albo Plus. I niech popyta o stacjonarny telefon w TeleNet Południe w Ustrzykach. Ja mam w PL stacjonarny od nich bezprzewodowo dociągają gdzie chcesz w Biesach.
A jak faktycznie się nie da to pozostaje dzwonienie na budkę. Na budce powinien być numer do budki.
A z czego dzwonić? Najlepiej ze skype, ale można też z kart które kupowałaś na mieście.
pozdrawiam krajankę :)
Anioły są takie ciche, zwłaszcza te w Bieszczadach...
ODPOWIEDZ